Bed & breakfast i centrum af Kolding

Bed & Breakfast

Mellem gode dage er gode nætter.

I Villa Gertrud får du lidt andet og mere end et traditionelt B&B.

Det ligger på havnefronten, et stenkast fra Koldings største attraktioner. Mine 10 værelser er forskellige og personligt indrettede.

Du bor med byens å-miljø og gågader som nærmeste naboer og midt i et opblomstrende sammensurium af havnedrift, studie-og erhvervsliv. Videoovervåget P-hus indenfor 150 m’s afstand. Send allerede nu en forespørgsel på en overnatning i Kolding ved at trykke på “Book nu” i menuen.

Værelse på Villa Gertrud i Kolding

Alt hvad du har brug for

Forskellige behov imødekommes lige fra singlevandrere til cykelturister, som har behov for en overnatning med morgenmad. Mit bed and breakfast har en afslappet atmosfære, der giver mulighed for at udfolde sig i vores køkken eller nyde vejret på vores terrasse. Det er helt op til dig selv.

 • 24-timers adgang
 • Gratis WIFI
 • Gratis P-plads
 • Cykeludlejning
 • Altid sund morgenmad
 • Adgang til fælles-køkken og terrasse med grill

Lisbeth gør den sunde morgenmad klar

Priser for bed & breakfast

Længere nede på siden kan du se, hvordan de forskellige værelser er indrettet. Hvis du ønsker at bo på bed & breakfast over en længere periode – hvad enten det er på grund af arbejde, studie eller noget helt tredje – vil jeg anbefale at du også kigger på mine pendler værelser .

TypeAntal personerPris
Værelse – toilet og bad på gangen2490,-
Værelse – toilet og bad på værelset2590,-
Lejligheden – eget toilet og bad4950,-
Ekstra opredning100,-
Morgenmad pr. person65,-

Værelse toilet & bad på gangen

 • 2 enkeltmandssenge eller dobbeltseng
 • TV
 • Elkoger
 • Eget toilet/bad på gangen
 • Hyggestole
Fra 490,- pr. rum
Værelse på Villa Gertrud B&B med toilet

Værelse med toilet & bad

 • 2 enkeltsenge eller dobbeltseng
 • TV
 • Elkoger og nogle med køleskab
 • Eget toilet og bad
 • Hyggestole
Fra 590,- pr. rum
Værelse på Villa Gertrud B&B med toilet

Lejlighed med toilet & bad

 • Dobbeltseng og 2 enkeltsenge (2 rum)
 • TV
 • Lille køkken med kogeplader og køleskab
 • Eget toilet og bad
 • Spisebord
Fra 950,- pr. rum

Hvad siger mine gæster?

Et år siden

Der Service ist sehr freundlich und das Zimmer ist sehr schön. Die Dame war sehr nett zu uns, sie half...

Jose G Pernia

Et år siden

Tusind tak for et super hyggeligt ophold, dejligt værelse, skønne omgivelser og ikke mindst at der blev hygget om os...

Lene Andersen

Kom indenfor og kig rundt

Overnatning i nærheden af Legoland – perfekt til familier

Kolding er et godt sted at overnatte efter en tur til Legoland i Billund. Det tager 40 minutter i bil til Legoland fra Villa Gertrud eller 1 time med bussen, som afgår fra busstationen, der kun er 10 minutter væk på gåben fra Villa Gertrud. Jeg tilbyder en familievenlig overnatning, der ligger i Centrum af Kolding, hvor I er tæt på Slotssøbadet (badeland), Koldinghus og gågaden.

Det giver god mulighed for at afprøve de mange forlystelser i Legoland og blande det med historiske monumenter i Kolding City. Jeg vil anbefale jer at booke vores lejlighed til 4 personer (5 med en ekstra opredning), hvor I har rig mulighed for at hygge jer om aftenen. Du kan se billeder længere oppe på denne side.

Villa Gertruds lejligheder i Kolding
Arbejdslejlighedens køkken og fællesareal

Bed & Bike – Din cykelferie i Danmark er nemt med B&B

Det er fantastisk at cykle rundt i Jylland på sin ferie og nyde de forskellige cykelruter. Her tilbyder jeg en lidt mere bekvem overnatningsmulighed på cykelferien end vanlige shelters og teltpladser. Selv er jeg ikke helt ung mere og kan godt skrive under på, at liggeunderlag ikke giver den bedste nattesøvn. En rigtig seng, et toilet og et brusebad; så kan man få sovet igennem og vågne frisk og veludhvilet den næste dag.

Villa Gertrud kan være en god start på fx cykelruten Vandvejen (N5), som starter fra Koldinghus. Vandvejen følger Østersøruten (N5) – dog med en lille undtagelse omkring Stenderup – som er en smuk rute igennem Danmark fra Sønderborg til Skagen. Østersøruten går igennem Kolding og er en oplagt overnatningsmulighed, hvor I har mulighed for at slappe af og nyde byens hyggelige centrum og havn inden turen går videre mod Skagen. Villa Gertrud er nær forskellige strande og samtidig meget tæt på byens gågader.

Jeg har sikret mig det fornødne udstyr og værktøj til at få lappet cyklen, få tilpasset hjulet eller få pumpet ekstra luft i hjulet. Jeg har selv en dreng, som går meget op i cykling og kender til vigtigheden af at sadlen sidder i den rigtige højde og at hjulet ruller som det skal. Hvis I ønsker at jeres cykel ikke skal stå udenfor om natten, kan jeg tilbyde at parkere cyklen i vores kælder. Jeg glæder mig til at høre mere omkring jeres cykeltur over en god velfortjent morgenmad.

 

Se hvad du kan opleve i Kolding

Bæredygtighed – ferie med god samvittighed

Hos Gertrud ønsker jeg at drage omsorg for vores gæster såvel som miljøet, og med vores bære-dygtige tankegang kan man nyde sit ophold med god samvittighed. Jeg arbejder beslutsomt i retning af grøn omstilling og bidrager, hvor jeg kan til en grønnere og miljøvenlig verden.

Vi har specielt omtanke for vores forbrug og har justeret på store såvel som små aspekter i vores foretagende for at minimere vores CO2 aftryk.

Vi indkøber årstidens råvarer til vores morgenbuffet og går meget ind for at minimere madspild. Jeg gør meget for at minimere hvor meget der står fremme til vores buffet. Hvis der mangler noget, vil det selvfølgelig fyldt op med det samme, men det har minimeret vores madspild en del.

Der er altid skinnede rent sengetøj og håndklæder lagt frem ved din ankomst. De bliver vasket efter gældende regler efter dit ophold, men hvis du ikke har benyttet alle håndklæder, vil det ikke blive vasket. Jeg tjekker altid håndklæderne om de har været benyttet. Det sparer på en del unødvendig vask og samtidig er du altid sikret rent sengetøj og håndklæder.

Vi går jeg op i at genbruge og deler eksempelvis en gang årligt ud af glemmekassen, så tingene kommer til nytte igen og ikke blot bliver smidt ud med skraldet. Vores største tiltag ligger dog i omlægning til vindenergi, som jeg har købt adgang til. Det er et mindre, miljøbelastende alternativ, og Danmark er et blæsende land, som man lige så godt kan udnytte til noget positivt.

Hvad gør Villa Gertrud til noget specielt?

Husets 10 værelser er individuelt indrettede. For eksempel kan du bo i FlowerPower værelset, ‘Bedstemors drøm’ eller ‘den grå eminence’.

Jeg har gjort mig umage for at møblere værelserne både hyggeligt og bæredygtigt. Jeg tilsætter gerne second hand møbler. Derved kan jeg samtidig sikre en ensartet og lav værelsespris, hele året. Hygge, komfort og miljøhensyn går således hånd i hånd.

På Villa Gertrud går jeg op i værtsskabet og jeg lægger en ære i at mine gæster føler sig godt behandlet og godt tilpas. Vores Gl. Sømandshjem er et venligt hus og du skal være velkommen til at kokkerere i det rummelige fælleskøkken eller bare lave en kop kaffe. Der står bønner klar på hylden.

Huset er stort nok til at du kan være i fred hvis det er det der skal til eller du kan falde i snak med mig, værtinden, og de øvrige gæster, som du møder i fællesarealerne eller under morgenmaden. Måske det særligt er den faktor, der adskiller mit Bed & Breakfast fra et hotel? Og så er det enkelt og helt ligetil at være her og bruge huset såvel for ‘laksko som for træsko’.

På samme måde kan man sige om morgenmaden, at den skiller sig ud fra gængse hotelkæders standardsortiment. Produkterne varierer med sæsonen og jeg lægger vægt på, at råvarerne er både sunde, velsmagende og lokale når det er muligt.

Friskbrygget stempelkaffe, lunt brød, skiftende tilbud af ost og pålæg samt grønt og frugt hver dag

Villa Gertruds beliggenhed er unik, da det ligger med havn og fjord til gaden og Koldings smukke å-dalslandskab til gården. Samtidig er vores gæster i gåafstand til byens centrum og Koldinghus Slot. Det betyder, at jeg udgør en enestående mulighed for både at nyde byens vifte af kulturelle udbud og samtidig dyrke naturen og friluftslivets glæder.

Som partner i Naturpark Lillebælt kan jeg guide dig hvad enten du vil opleve en af verdens tætteste bestande af marsvin eller lede efter sjældne orkidéer.

Savner du idéer til dagens program så tal med mig, værtinden for jeg kender alle de gode steder og byder også gerne ind med både lidt historie og lokalstof.

Går turen længere væk er det nemt at komme med bil til indfaldsvejene og motorvejsnettet. Tager du offentlig transport ligger tog- og busstationen bare 5 minutters gang fra Gertrud.

Bilen parkerer du nemt i baggården eller i parkeringshuset (gratis), på nabogaden, og cyklen kan du trygt sætte fra dig, aflåst i husets aflåst kælder eller sågar tage med på værelset.

Må jeg gøre din næste overnatning i Kolding fantastisk?

Jeg hedder Lisbeth og er værtinde på Villa Gertrud – bed & breakfast i Kolding centrum. Jeg tilbyder et anderledes og billigt ophold lige ved siden af Kolding Havn, Godset, banegården og Universitetet i Kolding.

Du kan kontakte mig på telefon +45 2720 4612, skrive en mail på info@villagertrud.dk eller sende mig en besked på Facebook.

Book overnatning

Lisbeth Østerlund er din værtinde på Villa Gertrud