View over Kolding Harbour

Oplev Kolding og omegn

Kolding er et godt centralt sted at overnatte i Jylland

Kolding har en enestående central placering i trekantsområdet midt i Danmark. Herfra er der ikke langt til andre byer og områder, som også er et besøg værd og har mange spændende attraktioner. Man kan blandt andet hurtigt komme til de større byer Herning og Vejle, ligesom det heller ikke tager lang tid at køre til Fyn eller Sønderjylland.

På Fyn kan man blandt andet besøge den folkekære forfatter H.C Andersens barndomshjem og vælger man i stedet at drage længere sydpå Kan Dybbøl banke opleves. Her findes Dybbøl Mølle sammen med spændende museer om slaget i 1864. Det var under dette slag at Danmark mistede Slesvig/Holsten. Et besøg værd, hvis du interesserer dig for Danmarkshistorie. Har man alligevel begivet sig til Sønderjylland kan man passende også besøge Gram slot, der er et gammelt kongeslot og utroligt velbevaret. Det er i dag en kulturinstitution, hvor der samtidigt drives et professionelt landbrug.

Book et ophold nu

Legoland i Billund – Sjov og action

Skal dagens udflugt stå i legebørnenes tegn, er den verdenskendte forlystelsespark Legoland i Billund en sikker vinder. Du modtager i starten af dit ophold på Villa Gertrud et “Be Happy Pass”, som er fyldt med ekstra gode tilbud til dig og din familie. I legoland træder man ind i en eventyrlig og farverig verden af Lego, som byder på sjov og ballade for hele familie.

Hvad end man vil mærke suget i maven i rutsjebanerne, eller opleve spændingen blandt rigtige indianere i indianerlejren. Parken har mere end 50 forskellige forlystelser, så der er noget for enhver smag. Miniland, som ligger i hjertet af parken, er især en fascinerende oplevelse, da området er opbygget af mere end 20 millioner legoklodser. Her er karakteristiske monumenter og bygninger så detaljeret opført, at man ikke kan undgå at blive draget ind i Lego universet.

Et godt tip er at bestille dine billetter online senest 7 dage før besøget, da du sparer 10 % af billetprisen.

Gå til legoland.dk

Koldinghus – mærk historiens vingesus

koldinghus

Koldinghus emmer af historie og kultur på det gamle romantiske kongeslot, som er Jyllands sidste af slagsen. Slottet gemmer på en tragisk historie, hvor det i 1808 brændte ned, og blev efterladt som en sodsværtet ruin. Indtil genopbygningen af slottet har mange kendte malere og digtere her i blandt H.C. Andersen benyttet stedet som inspirationskilde.

Derfor blev genopførslen af slottet, også med respekt for ruinens historiske værdi. Nu er Koldinghus blevet forvandlet til et kulturelt samlingspunkt med både museum, restaurant og butik. Fast på museet findes blandt andet udstillinger om Christian 4. og en samling af dansk guld og sølv.

Derudover er der skiftende udstillinger, som også bære præg af nutidig kunst, men via deres hjemmeside kan man holde sig opdateret om deres udstillinger.

Læs mere på Koldinghus.dk

Spa & Wellness - Dronning Dorotheas Badstue

Foto: Koldingkur.dk

Kom ned i gear og få ro i sjælen blandt idylliske omgivelser i Slotssøbadet i Kolding. Her tilbydes der forskellige behandlinger og spa faciliteter, så man med sikkerhed får en unik oplevelse samtidig med, man kan koble af fra hverdagens stress og jag. Badestuen er sågar blevet international anerkendt, da de tilbage i 2018 vandt Luxury Travel Guides pris for årets ” spa for par”, da juryen lagde vægt på, at stedet var unikt, og man altid følte sig meget velkommen.

Læs mere om Badsuten

Godset, spillested

Godset, tidligere Koldings Godsbanegård, er region Syddanmarks spillested for rytmisk musik og nabo til Villa Gertrud. Du kan læse mere om kommende koncerter og arrangementer på deres hjemmeside. Godset er 5 minutter væk på gåben.

Læs mere om Godset

Nicolajkomplekset, kulturcenter

Nicolajkomplekset er Koldings kulturelle kraftcenter. 5 tidligere skolebygninger byder på aktiviteter bl.a. legeunivers for børn, koncerter og kunstudstillinger. Der er ligeledes en glimrende cafe, Nicolai Cafe, som tilbyder en godt måltid mad.

Læs mere om Nicolai

Kolding storcenter

Kolding har gode muligheder for at shoppe især i Koldingstorcenter, der med sine 120 butikker og 62.000m2 er Jyllands største. Det boomer af butikker med tøj, sko, elektronik, bolig, sport og meget meget mere. Her er der rig mulighed for at shoppe amok og skulle sulten undervejs trænge sig på, kan man holde en velfortjent pause på en af de 17 forskellige spisesteder. Der er de fleste køkkener repræsenteret, så hvad end maven kalder på pizza, sushi, burger eller salat, så går man ikke sulten derfra.

 

Mungo Park, teater

Foto: Palle Peter Skov - mungoparkkolding.dk

Mungo Park er et egnsteater tæt på. Repertoiret tager afsæt i dansk, ny-skreven dramatik og har løbende nye forestillinger.

Læs mere om Mungo Park

Harteværket, oplevelsescenter for alle

3 kilometer fra Kolding centrum ligger Harteværket, som er det første vandkraftværk af sin slags i Danmark. Det bliver bygget kort efter 1. Verdenskrig og her et helt århundrede, senere er det stadigvæk i drift. På Harteværket kan man få en autentisk oplevelse i de originale bygninger samtidig med, man bliver klogere på vand, energi og bevægelse. Skulle man have mere lyst til at nyde omgivelserne, er der rig mulighed for at opleve det flotte område, eller prøve den sjove vandlegeplads. Om man er ung eller gammel er man i hvert fald sikret en sjov og lærerig dag. Den nemmeste måde at komme til Harteværket er på cykel, i bil eller med med en kano.

Læs mere om Harteværket

Kolding Golf Club Danmark

Foto: Kolding Golf Club

Kolding Golf Club er en af Danmarks ældste og med 85 år på bagen og stor passion for sporten, er man sikker på at få en fantastisk oplevelse på de knivskarpe baner. Hvis man er øvet, kan man bevæge sig ud på den udfordrende 18 huls banen. Skulle man i stedet have brug for at lære et trick eller to, kan man også booke en professionel underviser. Dagen kan afsluttes i den hyggelige cafe, og hvis vejret er godt, kan man sætte sig ud på den store terrasse med udsigt ud over banerne.

Læs mere på kgc.dk

Geografisk Have

Geografisk Have er smuk gammel botanisk have på 12 ha. Her finder du planter og træer fra alle verdensdele. Du kan nyde din egen medbragte kaffe eller besøge områdets restaurant “Den Gyldne hane”. Det er ligeledes her at Kolding Miniby findes.

Læs mere om Geografisk have

Skamlingsbanken, krigsminde

Skamlingsbanken er et naturskønt udsigtspunkt og mindested. Her er rejst en granitstøtte til minde om krigen og tabet til Tyskland i 1864. A.P Møller Fondet støtter området.

Læs mere om Skamlingsbanken

Trapholt, museum

Trapholt museum er for dem, som sætter pris på moderne kunst, design og kunsthåndværk. Her rummer der blandt andet udstillinger af dansk møbeldesign, guidet tur i Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus og en smuk skulpturpark med værker af danske samtidskunstnere.

Foruden spændende kunst er Museets særprægede arkitektur og dets naturskønne lokation en lige så stor oplevelse som det, murerne rummer indenfor. Her kan man nyde idyllen på en gåtur i parken eller nyde udsigten ud over Kolding fjord med en kop kaffe i cafeen.

Læs mere om Trapholt

Funky Monkey Park

I Funky Monkey Park kan man klatre i træernes kroner. Parken ligger i det skønne Hylkedalsområde, formet af istiders smeltevand.

Læs mere om Funky Monkey

Christiansfeld – en skjult tidslomme

Foto: Christiansfeld Centret

Christiansfeld blev i 2015 optaget på Unescos verdensarvsliste og med god grund. Når man går ned igennem de smukke og velbevarede gader med gule huse og rødt tag på hver side, er det lige-som at rejse tilbage til 1700 tallet for en kort stund.

Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden og dannede i sin tid rammen for brødrekirken og deres forståelse af et samfund, hvor kirken var i centrum og arkitektur og religion, gik hånd i hånd. På en gåtur rundt i byen kan man belejligt svinge forbi torvet med det flotte springvand, den gamle kirkegård eller en af de mange små, hyggelige butikker.

Her kan det især anbefales at kigge ind ved honningkagebageriet, da Christiansfeld i mange år har været forbundet med deres udsøgte honningkager.

Læs mere om Christiansfeld

Har du brug for et godt sted at overnatte i Kolding?

Jeg hedder Lisbeth. Jeg er Villa Gertruds værtinde og gør alt for at jeres ophold i Kolding bliver fantastisk. Jeg tilbyder gode og billige overnatningsmuligheder i Kolding Centrum.

Læs mere om mit bed & breakfast

Restauranter i og omkring Kolding

Efter en god dag med nye oplevelser kan man sætte prikken over i’et og forkæle sig selv med en gastronomisk oplevelse. Kolding huser mange gode restauranter, både i det mere afslappede hjørne, og hvad angår gourmetmad. Her er noget for enhver smag, så man glædeligt kan sætte sig til bords.

Restaurant Admiralen, Kolding

Foto: Admiralen

Admiralen serverer frisk fisk og saftige bøffer. Restauranten har både åbent til frokost og aften og vil man gøre lidt ekstra ud af besøget, kan man bestille deres 5 retters aftenmenu. Admiralen er den nærmeste restuarant, der er på Villa Gertrud. Den ligger 1 minut på gåben fra os.

Book bord på Admiralen

Hr & Fru Paps Vin & Tapas

Foto: papsvinogtapas.dk

Hr og Fru paps Vin & Tapas er en intim og romantisk restaurant i voksen højde, der sætter pris på gode smagsoplevelser. Her kan man sidde i stearinlysets skær og nyde en lækker tapas menu med et særdeles godt glas rødvin.

Book bord på Hr og Fru paps Vin & Tapas

Sdr. Bjert Kro

Foto: Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert kro har fokus på gode og lokale råvare, som bliver serveret i hjemmelige og hyggelige omgivelser. Sdr. Bjert kro er en moderne kro som løbende skifter ud i deres retter alt efter sæsonen. Det er rigtig god gourmet mad! Sdr. Bjert kro findes cirka 10 minutters kørsel fra Villa Gertrud.

Book bord på Sdr. Bjert kro

Tyrstrup Kro

Hos den 4 stjernet kro serveres der gourmet mad, som mange gæster kommer langvejs fra for at smage. Kroen kan dateres helt tilbage til 1756, og de charmerende gamle bygninger ligger smukt placeret mellem skov og marker.

Læs mere om Tyrstrup Kro