View over Kolding Harbour

Oplev Kolding og omegn

Overnatning i Kolding: en god start centralt i Danmark

Slotsbyen Kolding har en enestående placering midt i Danmark.

Koldings historie som knudepunkt for handel og trafik ses tydeligt på Kolding Havn: lige uden for døren fra Villa Gertrud kan I opleve havnens liv: her er stadig store og små skibe fra nær og fjern. En gang imellem kommer en mobilkran, der losser og laster skibene.

Kolding er en del af Trekantsområdet. Herfra er der ikke langt til andre byer og områder, som også har mange spændende attraktioner, bl.a. Herning, Vejle, Sønderjylland og Fyn.

På Fyn kan I blandt andet besøge den folkekære forfatter H.C. Andersens barndomshjem og det smukke HCA-museum.

Egeskov Slot syd for Odense er en arkitektonisk perle, der også huser en hel række forskellige museer og en fantastisk flot park.

Vælger I at tage til Sønderjylland, er Dybbøl Banke et besøg værd. Her findes Dybbøl Mølle sammen med spændende historisk formidling om slaget i 1864. Det var under dette slag, at Danmark mistede Slesvig/Holsten. Et besøg værd, hvis I interesserer jer for Danmarkshistorie.

I kan også besøge Gram Slot, der er et gammelt kongeslot og utroligt velbevaret. Det er i dag en kulturinstitution, hvor der også drives professionelt landbrug.

I modtager i starten af opholdet hos Villa Gertrud et “Be Happy Pass”, som er fyldt med ekstra gode tilbud til hele familien.

Hos Destination Trekantsområdet kan I finde mere inspiration til både Kolding by og hele området.

 

Book et ophold nu

koldinghus

 

Legoland i Billund – Sjov og action for hele familien

Skal dagens udflugt stå i legebørnenes tegn, er den verdenskendte forlystelsespark Legoland i Billund en sikker vinder.

Parken har mere end 50 forskellige forlystelser, så der er noget for enhver smag.

Miniland, som ligger i hjertet af parken og er opbygget af mere end 20 millioner legoklodser, er især en fascinerende oplevelse. Her er karakteristiske monumenter og bygninger så detaljeret opført, at man ikke kan undgå at blive draget ind i Lego-universet.

Et godt tip er at bestille billetter online senest 7 dage før besøget, da I derved sparer 10 % af billetprisen.

 

Koldinghus – mærk historiens vingesus

koldinghus

Koldinghus emmer af historie og kultur. Besøg det gamle romantiske kongeslot, som er Jyllands sidste af slagsen.

Slottets historie er kaotisk og afspejler de magtkampe, der fandt sted i århundrederne før Grundloven: i 1808 brændte det ned og blev efterladt som en sodsværtet ruin. Mange kendte malere og digtere har benyttet stedet som inspirationskilde.

Genopførelsen af slottet skete langsomt og med respekt for ruinens historiske værdi. Nu er Koldinghus blevet forvandlet til et kulturelt samlingspunkt med både museum, koncert-/foredragssal, restaurant og butik.

På museet findes blandt andet faste udstillinger om Christian 4. og en samling af dansk guld og sølv.

Derudover er der skiftende udstillinger, som også bærer præg af nutidig kunst.

Se de skiftende udstillinger her.

Spa & Wellness - Dronning Dorotheas Badstue

Foto: Koldingkur.dk

Kom ned i gear og få ro i sjælen blandt idylliske omgivelser i Slotssøbadet i Kolding. Her tilbydes forskellige behandlinger og spa faciliteter, så du med sikkerhed får en unik oplevelse og kan koble af fra hverdagen.

Badstuen er sågar blevet internationalt anerkendt, da den i 2018 vandt Luxury Travel Guides pris for årets ” spa for par”; juryen lagde vægt på, at stedet er unikt, og at man altid føler sig meget velkommen.

Efter et vellykket besøg på Badstuen kan I besøge byens restauranter og gå glade i seng hos Villa Gertrud Bed & Breakfast – alt sammen inden for gåafstand.

Læs mere om Badstuen her

Godset - et spillested med sjæl

Godset, tidligere Koldings Godsbanegård, er Region Syddanmarks spillested for rytmisk musik og ligger et stenkast fra Villa Gertrud Bed & Breakfast. Der er et væld af koncerter med danske og udenlandske kunstnere – noget for enhver smag.

Du kan læse mere om kommende koncerter og arrangementer på Godsets hjemmeside.

 

Nicolai Kulturcenter

Nicolai-komplekset er Koldings kulturelle kraftcenter – et moderne forsamlingshus.

5 tidligere skolebygninger byder på et hav af aktiviteter, bl.a. legeunivers for børn, koncerter og kunstudstillinger.

Der er ligeledes den glimrende Nicolai Café, som tilbyder et godt måltid.

Kolding Storcenter

Kolding tilbyder gode muligheder for at shoppe, især i Kolding Storcenter, der med sine 120 butikker og 62.000 m2 er Jyllands største indkøbscenter.

Det boomer af butikker med tøj, sko, elektronik, bolig- og sportsudstyr og meget mere.

Her er rig mulighed for at shoppe amok, og skulle sulten undervejs trænge sig på, kan man holde en velfortjent pause på en af de 17 forskellige spisesteder: pizza, sushi, burger eller salat og alt derimellem.

 

Kolding Egnsteater

Foto: Palle Peter Skov - mungoparkkolding.dk

I kan opleve storbystemning og kultur kun en kort gåtur fra Villa Gertrud Bed & Breakfast.

Her i en af byens historiske bygninger finder I et varieret udbud af danske og udenlandske teaterforestillinger – og stedet huser også comedy, koncerter og gæste-djs.

Harteværket, oplevelsescenter for alle

3 kilometer fra Kolding centrum ligger Harteværket, som er det første vandkraftværk af sin slags i Danmark. Det blev bygget kort efter 1. Verdenskrig, og et helt århundrede senere er det stadig i drift.

På Harteværket kan I få en autentisk oplevelse i de oprindelige bygninger og samtidig blive klogere på vand, energi og bevægelse.

Skulle I have mere lyst til at nyde omgivelserne, er der rig mulighed for at opleve det flotte naturområde eller prøve den sjove vandlegeplads.

Gå en tur på Hartesløjfen og besøg den smukke Dybvadbro Station på den tidligere Troldhedebane, der nu er omdannet til en vandre-, ride- og cykelsti.

Kolding Golf Club Danmark

Foto: Kolding Golf Club

Kolding Golf Club er en af Danmarks ældste – den blev anlagt som en 9-hulsbane i 1933. Her er stor passion for sporten, og du er sikret en fantastisk oplevelse på de knivskarpe baner.

Hvis du er øvet, kan du bevæge dig ud på den udfordrende 18-hulsbane.

Du kan også booke en professionel instruktør og lære de vigtigste teknikker.

Besøget kan afsluttes i den hyggelige café, hvor den store terrasse byder på en skøn udsigt over banerne.

Geografisk Have

Geografisk Have er en smuk gammel botanisk have på 14 hektar, der blev grundlagt som planteskole af en privat samler med passion for planter.

Her finder du planter og træer fra alle verdensdele.

Det er ligeledes her, Kolding Miniby findes.

I kan nyde jeres egen medbragte madpakke og kaffe eller besøge havens café, der serverer lette retter samt kolde og varme drikke.

Er I til traditionel mad i smukke omgivelser, er Restaurant “Den Gyldne Hane” et godt bud; den er nabo til Geografisk Have og serverer gamle danske retter med fransk inspiration.

 

Skamlingsbanken, krigsminde

Skamlingsbanken er et naturskønt udsigtspunkt og mindested – og det højeste punkt i Sønderjylland.

Her er rejst en granitstøtte til minde om slaget i 1864. Stedet fungerede i mange år som mødested for danske intellektuelle, der hyldede dansk sprog og kultur i tiden efter 1864 og helt frem til Genforeningen i 1920.

Området er præget af vilde skrænter og bløde bakker – og et væld af statuer og mindesmærker, der hylder tidens store tænkere og frihedskæmpere.

Skamlingsbanken er et smukt møde mellem natur og kultur. A.P Møller Fondet støtter området.

 

Museum Trapholt

Trapholt er for dig, der sætter pris på moderne kunst, design og kunsthåndværk.

Museet huser bl.a. udstillinger af dansk møbeldesign, en guidet tur i Arne Jacobsens Kubeflex-sommerhus og en smuk skulpturpark med værker af danske samtidskunstnere. Der er også skiftende udstillinger med fokus på danske designere.

Foruden spændende kunst er Museets særprægede arkitektur og dets naturskønne lokation også et kig værd. Nyd idyllen på en gåtur i parken eller udsigten over Kolding fjord med en kop kaffe i caféen.

GoMonkey Park

Hos GoMonkey kan I klatre i træernes kroner.

Parken ligger i det skønne Hylkedalsområde, som er formet af istidens enorme smeltevandsmængder.

 

Christiansfeld – en skjult tidslomme

Foto: Christiansfeld Centret

Christiansfeld blev i 2015 optaget på Unescos verdensarvsliste, og med god grund; når man går ned igennem de smukke og velbevarede gader med gule huse og rødt tag, er det ligesom at rejse tilbage til 1700-tallet for en stund.

Christiansfeld er en af de bedst bevarede brødremenighedsbyer i verden: et minde om en tid, hvor kirken var i centrum, og arkitektur og religion gik hånd i hånd.

På en gåtur rundt i byen kan I svinge forbi torvet med det flotte springvand, den gamle kirkegård eller en af de mange små, hyggelige butikker.

Her kan det især anbefales at besøge honningkagebageriet, da Christiansfeld i mange år har været forbundet med udsøgte honningkager.

Læs mere om Christiansfeld

Har I brug for et godt sted at overnatte i Kolding?

Jeg hedder Lisbeth. Jeg er Villa Gertruds værtinde og gør alt for, at jeres ophold i Kolding bliver fantastisk.

Villa Gertrud Bed & Breakfast tilbyder gode og billige overnatningsmuligheder i Kolding centrum.

Læs mere om Villa Gertrud Bed & Breakfast

Restauranter i og omkring Kolding

Efter en god dag med nye oplevelser kan I forkæle jer selv med en gastronomisk oplevelse. Kolding huser mange gode spisesteder, fra afslappet stil til gourmetmad.

Her er noget for enhver smag, så I kan bare sætte jer til bords.

Restaurant Admiralen, Kolding Havn

Foto: Admiralen

Admiralen serverer frisk fisk og saftige bøffer. Restauranten har både åbent til frokost og aften, og vil I have noget ekstra ud af besøget, kan I bestille deres 5 retters aftenmenu.

Admiralen er næsten nabo til Villa Gertrud Bed & Breakfast, kun et minuts gang væk.

Book bord på Admiralen

Restaurant Den Gyldne Hane

Er I til traditionel mad i smukke omgivelser, er Restaurant “Den Gyldne Hane” et godt bud; den er nabo til Geografisk Have og serverer gamle danske retter med fransk inspiration.

Restauranten er beliggende tæt på Kolding Centrum, cirka 15 minutters gang fra Villa Gertrud Bed & Breakfast.

 

 

Sdr. Bjert Kro

Foto: Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro har fokus på gode og lokale råvarer, som bliver serveret i hjemlige og hyggelige omgivelser. Sdr. Bjert kro er en moderne kro, som løbende skifter ud i deres retter alt efter sæsonen.

Fokus er på lokale råvarer og samarbejder med lokale leverandører. Det er rigtig gourmet-mad!

Sdr. Bjert Kro er også Naturpark Lillebælt-partner.

Sdr. Bjert kro er cirka 10 minutters kørsel fra Villa Gertrud Bed & Breakfast.

Den Blå Bistro

Fransk bistro i hjertet af Kolding.

Kun få minutters gang fra Villa Gertrud Bed & Breakfast finder I Den Blå Bistro, der serverer elegante franske frokost- og aftenretter til rimelige priser.

Bistroen sætter en ære i at forkæle jer med den helt rigtige vin til maden, og den hyggelige indretning er med til at skabe ægte fransk stemning.

The Mokka Café

Husmandskost og lækker brunch – noget for enhver smag.

The Mokka Café er beliggende midt i AL-passagen, en af Koldings hyggeligste og mest velbesøgte gader.

Menukortet byder på brunch, tapas, salater, burgere og en række klassiske husmandsretter.

Noget for alle – og lige midt i byen.

Kål&Co. - grønt spisested

Kål&Co giver den fuld gas med et internationalt og varieret menukort.

Der er farver, dufte og smage fra det danske, det asiatiske og det mellemøstlige køkken. Nogle retter er med laks og kylling – andre er vegetariske og veganske.

I kan bestille takeaway med hjem til Villa Gertrud (10 minutters gang), eller indtage jeres bestilling i den åbne restaurant.

Åbningstider: mandag-lørdag kl. 11-19.