COVID-19: Vi har åbent og tager vores forholdsregler. Læs mere her.

Har du brug for hjælp?

Villa Gertrud
V. Lisbeth Østerlund

Østerbrogade 4
DK-6000 Kolding

CVR: 37791326

Telefon: +45 2720 4612

Mail: info@villagertrud.dk

Har du læst mine mest stillede spørgsmål? Hvis ikke du finder dit svar der, så tøv ikke med at kontakte mig med ovenstående oplysninger.

Mit eventyr om Villa Gertrud

I foråret 2016 åbnede jeg dørene til Villa Gertrud med en vision om at skabe et personligt Bed & Breakfast med nærvær og hygge. Men hvordan i alverden ender en erfaren sygeplejerske som jeg, pludselig som Bed & Breakfast værtinde i Kolding?

Det første frø blev sået hos et besøg ved min søn Morten i Sverige, der på daværende tidspunkt spillede kontrabas på en musikskole i Malmø. Min datter Ditte og jeg indlogerede os på et B&B og her var forholdene ikke tip top, men det var underordnet, for vi oplevede et nærvær og en varme, der var uden sammenligning med gængse hotelophold vi tidligere havde prøvet. Tydeligst står hyggen ved tilberedning af morgenmad i husets fælles køkken, hvor vi over dampende varm kaffe kommer i snak med de øvrige gæster og med et smager kaffen pludselig dobbelt så godt.

Den gode oplevelsen satte virkelig spor i mig og tilbage i Kolding får jeg pludselig øjnene op for det Gl. Sømandshjem på havnen. Og mens jeg er på vej på arbejde som sygeplejerske i Afdeling for sundhedsfremme i Kolding Kommune slår det mig som en mulighed; måske man skulle prøve noget helt andet i sit liv?

Den dag i dag er det mig stadigvæk fuldstændig uforståeligt hvordan tingene efterfølgende flaskede sig, men heldet tilsmilte mig for det viste sig at sømandshjemmet stod tomt og råbte på nyt liv. Snart var himmel og hav sat i bevægelse og jeg kom i dialog om overtagelse af det skønne gamle hus. Men som med et rigtigt eventyr får man ikke præmien uden udfordringer og især banken var skeptisk over at udskifte en god og sikker stilling med en usikker og uforudsigelige Bed and Breakfast – branche.

Efter 14 dage med stress, hektiske undersøgelse, økonomiske beregninger og nøjsom nattesøvn, kom det hele ned til to spørgsmål:

Kan jeg tåle at miste min opsparing? Og kan jeg lade denne ’once in a lifetime chance’ passere?

Pludselig var beslutningen blevet meget nemmere for penge er ikke alt og jeg føle jeg havde fået præsenteret en gave foran mig. En appelsin i min turban og en uvurderlig udfordring rigere. Der var ingen tvivl – selvfølgelig skulle jeg i gang som BB værtinder og min drøm begyndte for alvor at spire.

I foråret 2016 åbnede jeg dørene til en ny version af det Gl. Sømandshjem, der nu var blevet omdøbt til Villa Gertrud. Navnet Gertrud er mit mellemnavn og stammer fra min far-mor der var emigrant fra England. Jeg forestiller mig at det må have været hendes livs eventyr at gifte sig med min farfar og siden stifte familie på dansk jord. Villa Gertrud er mit eventyr!

Hvad siger mine tidligere gæster?

1 måned siden

Centralt, bekvämt, rymliga, rena och tysta rum, trevligt bemötande samt prisvärd och en fin liten stad att upptäcka! Se foto.

Vivi Jensen Andersson

1 måned siden

Enormt hyggelig atmosfære og virkelig dejlig morgenmad👍🏻

Lone Ellerbæk Andreasen

7 måneder siden

Det beste Sted at være huset har sælg og en god fortælling som Sømandhjem at fortæller om jeg er mere...

Peter Søndergaard

Et år siden

Great host, clean and professional service 🥳

Kate Dahl